Bliv brandmand

Helsingør Kommunes Beredskab har fire brandstationer, hvor du kan blive tilknyttet som brandmand.

  • Brandstation Helsingør
  • Brandstation Espergærde
  • Brandstation Tikøb
  • Brandstation Hornbæk

Brandfolk i Helsingør Kommunes Beredskab skal enten være uddannet efter Beredskabsstyrelsens regler eller uddannes efter ansættelse i beredskabet.

I Helsingør Kommunes Beredskab findes kun deltidsbrandmænd. At være deltidsbrandmand, vil sige at man har et almindeligt fuldtidsarbejde samtidig med, at man er brandmand.

Uddannelse og ansøgning

Du skal fuldføre et grundkursus, som tager 10 dage (37 timer ugentligt). Efter ca. et års ansættelse skal du fuldføre et funktionskursus, som tager 20 dage (37 timer ugentligt).

Når disse to kurser er fuldført, med tilfredsstillende resultat, er du uddannet brandmand. Herefter kan du søge et af de speciel beredskaber som er i beredskabet, det være sig stige eller bådtjeneste.

Du kan sende din ansøgning og læse mere om, hvordan du bliver brandmand på Blivbrandmandnu.dk.

Redningsdykker uddannelsen kan søges efter uddannelsen som brandmand er fuldført, det kræver at man bestrider nogle helt specifikke færdigheder.

Selve uddannelsen til Redningsdykker tager syv uger fordelt på to perioder (en periode på fem uger og en periode på to uger).

Helsingør Kommunes Beredskab rekrutterer selv blandt de interesserede brandmænd, som herefter sendes på Redningsdykkeruddannelsen.

Helsingør Kommunes Beredskab søger altid frivillige, der har lyst til at hjælpe. De frivillige løser mange forskellige opgaver for beredskabet.

Vil du være frivillig i Helsingør Kommunes Beredskab, så send en mail til beredskab@helsingor.dk.

Send en mail til Helsingør Kommunes Beredskab

Kursus og uddannelse

Nordsjællands Brandskole har nogle af landets mest erfarne instruktører og tilbyder gode faciliteter, som er konstrueret til skabelse af realistiske brandøvelser.

Kursus og uddannelse hos Brandskolen